لیست اختراعات محمدرضا عباس پور
اين اختراع، فرمولاسيون پلت خوراكي كمپلكس فسفوليپيد با داروهاي ضدالتهاب غيراستروئيدي NSAIDs)) بوده كه در زمينه داروسازي كاربرد دارد، كه براي مشكل حلاليت كم اين داروها و عوارض گوارشي اي كه اين داروها در اثر تماس با ديواره معده ايجار ميكنند با راه كار كمپلكس كردن آنها با فسفوليپيد و فرموله كردن آنها به شكل پلت انجام گرديده است. مزيت اين پلتها نسبت به ديگر اشكال دارويي موجود براي اين دسته از داروها افزايش فراهمي زيستي ناشي از افزايش حلاليت دارو، افزايش جذب لنفاتيك و كاهش متابوليسم كبدي دارو كه منجر به كاهش دفعات مصرف دارو توسط بيمار ميشود، افزايش پايداري دارو و همچنين باعث كاهش مهمترين عارضهي اين دسته دارويي (NSAIDs) يعني عارضه گوارشي اين داروها ميشود. گروه عاملي كربوكسليك اين داروها باعث شكستن لايه هيدروفوبيك ديواره معده و بروز عوارض گوارشي ميگردد كه در اين فرمولاسيون با پيوند گروه هاي قطبي موجود در دارو مثل گروه كربوكسيليك به گروه آمين فسفوليپيد باعث بهبود اين عارضه ناشي از دارو ميشود. تاكنون شكل دارويي پلت كمپلكس فسفوليپيد با داروهاي ضدالتهاب غيراستروئيدي فرموله نشده است و با توجه به سهولت و مزاياي ساخت ميتوان آن را بعنوان سيستم دارويي جديد معرفي كرد.
از 50 سال قبل تاكنون از كورتيكواستروئيدها براي درمان خارش و التهاب ناشي از بيماري هاي پوستي مانند اگزما استفاده مي شده است؛ اما مصرف طولاني مدت اين داروها به خصوص با دوز بالا مي تواند منجر به بروز عوارض سيستميك يا موضعي گردد كه در اين ميان كودكان استعداد بيشتري نسبت به بروز اين عوارض دارند. از عوارض اين داروها مي توان به آتروفي پوست، كاهش موقت رنگدانه در محل استعمال )دپيگمانتاسيون(، تلانژكتازي در محل، استريا، آكنه، پرمويي، تاكي فيلاكسي و كاهش التيام زخم اشاره كرد. ايجاد حساسيت نسبت به برخي از اين داروها و مقاوم شدن بسياري از عوامل بيماري زا در برابر داروهاي شيميايي، باعث شد كه نظر بيماران و دانشمندان به داروهاي گياهي معطوف گردد، به طوري كه امروزه ضمن گسترش روزافزون تحقيقات در زمينه داروهاي گياهي، تجويز و كاربرد آن ها در كشورهاي جهان رو به افزايش است. لذا اين اختراع را با هدف كرم گياهي موضعي خون سياوشان موثر در درمان بيماران مبتلا به اگزماي محدود طراحي نموده تا بدين ترتيب بتوان نگراني هاي مربوط به عوارض داروهاي صناعي امروزي كه نه تنها بر روي خود بيمار اثر نامطلوب گذاشته اند، بلكه مي توانند بر روي نسل هاي بعدي نيز اثر سوء داشته باشند را كاهش داده و نقش مهمي در درمان اگزما و نيزگامي در جهت ارتقاء سطح سلامت داشته باشد. توصيه به مصرف و در اختيار قرار دادن اينگونه درمان هاي گياهي نه تنها سبب حفظ سلامت خواهد شد، بلكه از درآمد زايي و بازار مصرف مناسبي نيز برخوردار است.
اين اختراع، كپلت زعفران همراه ويتامين E مي باشد كه در زمينه فرمولاسيون و توليد مكمل هاي گياهان دارويي كاربرد دارد. طراحي اين قرص بصورت كپلت منجر به سهولت استفاده، اثر بخشي سريع و فراهمي زيستي بالاي زعفران و ويتامين E شده و نهايتا خصوصيات مشترك زعفران و ويتامين E يعني آنتي اكسيداني و ممانعت از انسداد شريانها توسط كلسترول، سكته قلبي، آلزايمر، مشكلات قواي جنسي و توليد مثلي و اختلالات قبل از شروع قاعدگي با بازدهي بالاتري اثربخش خواهد بود. تهيه اين قرص به روش پرس مستقيم بوده، يعني حرارت و رطوبتي وجود نداشته، لذا خواص، كيفيت و كارائي زعفران و ويتامين E كه نسبت به اين دو عامل حساس ميباشد، مصون خواهد ماند. همچنين مي تواند ساير خصوصيات مثبت زعفران و ويتامين E را نيز دربر داشته و زعفران را بعنوان يك مكمل در سيستم تغذيه اي و دارويي معرفي كند.
اين اختراع قرص جوشان زعفران همراه ويتامين C مي باشد كه در زمينه فرمولاسيون و توليد مكمل هاي گياهان دارويي كاربرد دارد. طراحي اين قرص بصورت قرص جوشان بوده كه با توجه به ظاهر، طعم، رنگ و عطر دلپذير منجر به سهولت و جذابيت استفاده شده و با توجه به حلاليت زعفران و ويتامين C در آب، براي تمامي افراد و سنين قابل مصرف بوده و باعث جذب و اثر بخشي سريع و فراهمي زيستي بالا مي شود. اين محصول تحت تاثير عوامل رطوبت و حرارت قرار نگرفته و نهايتا خصوصيات مشترك زعفران و ويتامين C يعني آنتي اكسيداني، ضد خستگي، ارتقاي سيستم ايمني بدن و اثر احتمالي آن در رفع سرماخوردگي با بازدهي بالاتري حفظ خواهد شد. همچنين مي تواند ساير خصوصيات مثبت زعفران و ويتامين C را نيز دربرداشته و نهايتا زعفران را بعنوان يك مكمل تاثيرگذار در سيستم تغذيه اي و دارويي معرفي كند
كبد چرب غيرالكلي شايع ترين بيماري مزمن كبدي در سراسر دنيا است. اين بيماري شامل طيفِ وسيعي از آسيب به سلول هاي كبدي از استئاتوزيس ساده تا استئاتوهپاتيت است كه در 2/46 درصد موارد به فيبروز كبدي پيشرفت مي نمايد. تا به امروز دارويي ويژهِ درمان كبد چرب غيرالكلي مورد تائيد قرار نگرفته است و توصيه هاي درماني براي اين بيماران هنوز به اصلاح سبك زندگي شامل رژيم غذايي مناسب و فعاليت هاي بدني محدود است. پروپوليس منبع غني از تركيبات پلي فنولي است كه اثرات آنتي اكسيداني، ضدالتهابي و محافظت كنندگي كبدي از آن گزارش شده است. وضعيت استئاتوزِ كبد در 55 درصد از بيمارانِ دريافت كننده پروپوليس يافت و فيبروز كبدي به ميزان 82/0 كيلو پاسكال در دريافت كنندگان مكمل پروپوليس كاهش داشت. نتايج كار آزمايي باليني نشان داد كه دريافت 900 ميلي گرم مكمل پروپوليس در روز به مدت 4 ماه مي تواند سبب بهبود وضعيت استئاتوز و فيبروز كبدي در افراد مبتلا به كبد چرب غيرالكلي گردد.
اختراع كپسول گياهي Thymus kotschyanus كه در زمينه اثر ضد التهابي بيماران كوليت اولسراتيو كاربرد دارد؛ براي حل اين مشكل كه بيماران مبتلا به بيماري التهابي روده كوليت اولسراتيو نميتوانند به طور كامل درمان شوند و داروهاي شيميايي مصرفي عوارض زيادي براي بيماران دارد با اين راه حل كه داروي گياهي مكمل بتواند التهاب روده بيماران را كاهش دهد و علائم بيماران را بهبود ببخشد و ريسك بروز عوارض داروهاي شيميايي را در بيماران كاهش دهد انجام گرديده است. كپسول گياهي Thymus kotschyanus كه به صورت 167 ميليگرم عصاره گياه ميباشد كه توسط روش گرانولاسيون مرطوب تهيه شده است توانسته است در مطالعه باليني متعلق به مجري طرح توليد اين كپسول انجام شده است اثر ضدالتهابي مطلوبي در بيماران كوليت اولسراتيو نشان دهد. ماهيت التهابي به واسطه سايتوكاين هاي التهابي علت اصلي اين بيماري شمرده شده است مطالعات نشان داده است كه گياه Thymus kotschyanus ميتواند از توليد سايتوكاين هاي التهابي جلوگيري كند و اثرات ضد التهابي داشته باشد.لذا اين كپسول با هدف كاهش التهاب در بيماران مبتلا به كوليت توليد شد و اثرات آن در بالين بررسي شد و نتيجه ضد التهابي كپسول در بالين نشان داد كه استفاده از اين كپسول گياهي ميتواند در بيماران مبتلا به كوليت اولسراتيو موثر باشد.
موارد یافت شده: 7